Advokatski Ured

Ko smo mi

Zajednički advokatski ured Olodar Prebanić i Arela Jusufbašić-Goloman je sljednik Zajedničkog advokatskog ureda Bojana Tkalčić-Đulić, Olodar Prebanić i Arela Jusufbašić-Goloman, koji je osnovan još 1994. godine od strane advokata Bojane Tkalčić-Đulić (Ured). Advokat Olodar Prebanić se Uredu priključio 1997. godine, a Arela Jusufbašić-Goloman 2005. godine.

Advokat Bojana Tkalčić-Đulić je s krajem 2018 godine odlučila otići u mirovinu i posljedično, prestati se baviti advokaturom, advokati i partneri Ureda Olodar Prebanić i Arela Jusufbašić-Goloman nastavljaju sa uobičajenim radom i dosadašnjom praksom Ureda, sa timom svojih saradnika.

Zahvaljujući opredjeljenju osnivača da pripravnici i saradnici Ureda nakon polaganja pravosudnog ispita i stjecanja ostalih zakonom propisanih uvjeta ostaju u Uredu, radeći kao advokati, isti se vremenom širio, kako bi postao Zajednički advokatski ured više advokata u kojoj radi i veći broj advokatskih saradnika i pripravnika, koji predstavljaju bazu za njegovo daljnje proširenje.

Danas Ured ima pet advokata, advokatske saradnike i advokatske pripravnike, a uskoro se očekuje i njegovo proširenje. Ovo Ured čini jednim od većih ureda specijaliziranih za pravne usluge iz oblasti privrednog i građanskog prava na pravnom prostoru Bosne i Hercegovine.

Uža specijalizacija Ureda su usluge iz oblasti korporativnog prava, M&A transakcija, bankarstva, privatizacije, konkurencijskog prava, radnog prava, energetskog sektora i telekomunikacija, te sporovi pred sudovima i druge vezane oblasti prava, sa kojima je stekao nedvojbenu reputaciju kod stranih i domaćih klijenata.

Ured djeluje kao savjetnik većeg broja stranih ambasada i međunarodnih organizacija i tijela u Bosni i Hercegovini, te zastupa i značajan broj velikih međunarodnih korporacija iz oblasti financija, industrijskog i uslužnog sektora uključujući bankarstvo, projekte financiranja, energetike, nekretnina, građevinarstva i razvoja. Kako je politika našeg Ureda da podatke o klijentima ne objavljujemo javno, referentnu listu projekata i klijenata dostavljamo na poseban zahtjev. U posljednjih nekoliko godina Ured je pružao usluge vezane za veći broj cross border M&A transakcija, privatizacija velikih firmi u Bosni i Hercegovini, preuzimanja dioničkih društava, transakcija sa nekretninama i druge projekte za svoje međunarodne klijente.
Ured je učestvovao u većem broju ekspertnih grupa za izradu zakona iz oblasti poslovnog prava, privatizacije, bankarstva i javnog sektora.Pružajući takvu vrstu pravnih usluga, Ured svakodnevno prati teoriju i praksu međunarodnog prava, a njegovi advokati su i česti učesnici radionica i seminara, te vrši i međunarodnu razmjenu advokata sa inostranim advokatskim kućama.

Ured usko surađuje sa većim brojem međunarodnih advokatskih firmi na projektima od međunarodnog značaja, kao što su Clifford Chance, Linklaters, Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy, White & Case, Arnold & Porter, CMS Cameron McKenna, Watson, Farley & Williams, te sa renomiranim advokatskim društvima iz okruženja.

Top-Tier Legal Adriatic

Zajednički advokatski ured Prebanić & Jusufbašić-Goloman je jedan od osnivača i član Top-Tier Legal Adriatic (u nastavku teksta: “TLA”). TLA je savez vodećih advokatskih ureda koji djeluju u Jadranskoj regiji. TLA je udruženje samostalnih advokatskih ureda sa izvrsnom reputacijom stečenom kako na domaćem tlu, tako i u inostranstvu, a koji pružaju niz pravnih usluga inostranim i domaćim klijentima iz različitih sektora pri stvaranju, izgradnji i održavanju njihovog prisustva u Jadranskoj regiji.

Pažljivo odabrani članovi

TLA je udružio istomišljene urede posvećene posmatranju i održavanju najčešće usvojenih principa. Presudni kriteriji za članstvo u TLA su velikopravno znanje, integritet, veliko profesionalno i životno iskustvo advokata kao i dugogodišnja tradicija ureda članica. Decenije sudjelovanja članica u obavljanju poslova u Jadranskoj regiji čini TLA najiskusnijim pravnim savezom u ovom dijelu Evrope.

Resursi

TLA je multinacionalni tim sastavljen od 6 advokatskih ureda sa preko 100 pravnih stručnjaka koji pružaju ne samo usluge vrhunskog kvaliteta, već i brzu, učinkovitu i ekonomičnu pravnu pomoć. TLA posjeduje odgovarajući kapacitet za dodjelu odgovarajućeg advokata ili advokatskog tima za bilo kakav zadatak u bilo koje doba.

One stop shop koncept

Klijent ne mora “hodati po cijelom gradu” u potrazi za pravnom uslugom u bilo kojoj jurisdikciji. Kucanje na vrata TLA ili bilo kojeg advokatskog ureda koji je član TLA je dovoljno za pribavljanje bilo kakvog pravnog savjeta u bilo kojoj državi Jadranske regije.

Premium pravna služba

Članovi TLA su posvećeni pružanju izvanrednih, pravovremenih i ekonomičnih pravnih usluga klijentima, kao i napredovanju i održavanju čvrstih odnosa s klijentima kroz obavljanje prilagođenih usluga najvišeg standarda uz pomoć bogatstva međunarodnih resursa i know-how-a koji se dijeli među članovima saveza. Sjedište TLA u Beču klijentima osigurava jednostavnost pristupa zahvaljujući svom povoljnom geografskom položaju, olakšavanju komunikacije i aranžmanima za sastanke sa klijentima.
Više informacija o TLA se može pronaći na www.toptierlegal.org

Naše usluge

KORPORATIVNO PRAVO

Ured je aktivno učestvovao u Projektu „Corporate Governance“ kojeg je u Bosni i Hercegovini financijski podržavao USAID.

SPOROVI

Osnivač Ureda, Bojana Tkalčić-Đulić, je prije advokature bila dugogodišnji sudija sudova različite vrste i nivoa, sa praksom u rješavanju građanskih...

STEČAJ I LIKVIDACIJA

Za potrebe svojih klijenata Ured obavlja i pravne usluge zastupanja i savjetovanja u postupcima likvidacije i stečaja domaćih kompanija i banaka.

ENERGY SECTOR

The Office provides consultancy within the energy sector, which, among other things, includes services of obtaining appropriate approvals from relevant authorities...

RADNO PRAVO

Ured redovno pruža savjete vezano za primjenu radnih propisa u Bosni i Hercegovini, priprema i analizira nove...

KONKURENCIJSKO PRAVO

Ured pruža savjete u vezi sa transakcijama koje mogu zahtijevati primjenu propisa o konkurenciji u Bosni i Hercegovini.
Naši advokati su visoko kvalificirani i dostupni

Upoznajte naš tim